در این امر اولین قدم این است که بایستی فرم اظهارنامه علامت تجاری را نزد اداره مالکیت صنعتی تکمیل نمایید زیرا اداره مالکیت صنعتی کلیه اموری که به ثبت علامت های تجاری مربوط می باشد را عهده دار است. این فرم تقاضا بایستی دربردارنده مواردی مانند جزئیات و مشخصات علامت مورد تقاضا مانند رنگ فرم و مشخصات دیگر علامت ذکر شده باشد.هم چنین این فرم بایستی دربردارنده مواردی مانند لیست کالاها و یا خدمات مرتبط مطابق طبقه بندی علامت هایی تجاری باشد.
یک علامت تجاری بایستی به صورت خاص و متفاوت کننده باشد به صورتی که مصرف کنندگان با رویت نمودن آن علامت محصول مورد نظر را بشناسد و هم چنین آن را از دیگر علامت های تجاری و دیگر محصولات که با آن علامت تجاری معرفی می گردند را تشخیص بدهند. علامـــت تجاری نبایستی سبب کج روی و یا اغفال مصرف کننده شود و یا سبب از بین رفتن نظم عمومی گردد و یا برخلاف اخلاق نیکو باشد.
حق و حقوقی که به یک علامت تجاری داده می شود با حقوقی که به یک علامت تجاری دیگری داده شده است برابر نمی باشد.
این مبحث و موضوع از شیوه ارزیابی ها وبررسی های انجام شده به وسیله اداره علامت های تجاری ویا در نتیجه ادعای اشخاص ثالث به حقوق مشابه تعیین می گردد.
1.تسلیم اظهارنامه از طریق اینترنتی.
2- مدارک مثبت هویت متقاضی.
الف) اشخاص حقیقی:رونوشت شناسنامه و رونوشت کارت ملی.
ب) اشخاص حقوقی:آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت رونوشت شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء.
3- مدارک نماینده قانونی:در صورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی(وکیل،دارنده یا دارندگان حق امضا برای اشخاص حقوقی و ….) به عمل آید مدارک آن ضمیمه گردد.
10-4 نمونه گرافیکی یا رونوشت یا تصویر از علامت درخواستی حداکثر در ابعاد ده در ده سانتی متر.
5- در صورت سه بعدی بودن علامت ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به صورتی که از شش زاویه متفاوت تهیه و در مجموع یک نمونه واحد را تشکیل دهند.
6- ارائه مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوط
7- استفاده از حق تقدم: چنانچه متقاضی ثبت بخواهد به استناد تقاضای ثبت یا ثبت خارج از کشور از مزایای حق تقدم(حداکثر 6 ماه) استفاده نمایند می بایست مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم کنند.
8- رونوشتی از ضوابط و شرایط استفاده از علامت جمعی و تاییدیه مقام صلاحیت دار.
به طور تقریبی کلیه کشورهای جهان علامت های تجاری را به ثبت می رسانند و از آن حمایت می نمایند هر دفتر ملی و یا منطقه ای ثبت علامت های تجاری مجموعه ای از اطلاعات علامت هایی تجاری به ثبت رسیده را نگهداری می کنند که دربردارنده اطلاعات کامل تقاضا به منظور کلیه علامت های ثبت شده، تمدید شده، جستجوها، و اعتراض ها به وسیله اشخاص ثالث است. بنابراین تأثیر ثبت این علامت ها به کشور یا ناحیه مورد نظر محدود می گردد.
جهت دوری نمودن از نیاز به ثبت علامت تجاری به صورت تک تک در هر کدام یک ازنهادهای ملی یا منطقه ای ثبت علامت ، سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO نظامی را به منظور ثبت بین المللی علامت های تجاری به وجود آورده است. این نظام تحت موافقت نامه و پروتکل مادرید که دربرگیرنده ثبت بین المللی علامت ها می باشد اداره می شود.
هرشخصی که به نحوی (به لحاظ ملیت، اقامت و یا استقرار بنگاه صنعتی یا تجاری) به یک کشور طرف قرارداد و به یکی یا هردو عهدنامه ذکر شده مرتبط باشد، قادر می باشد با ثبت یا تقاضای ثبت علامت تجاری خود در اداره ثبت علامت های تجاری آن کشور از مزایا و مزیت های ثبت بین المللی که تأثیر آن در تمامی یا بعضی از دیگرکشورهای عضو سیستم مادرید می باشد برخوردار شود . درحـال حاضر 85 کشور جهان در نظام مادرید عضویت دارند و درخواست کنندگان ثبت بین المللی علامت ها قادر می باشند از روش نظام مادرید به تشریح ذیل علامت های خودرا درکشورهای موردنظرخود به ثبت برسانند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مراحل ثبت علامت تجاری می توانید با ایلیا ثبت تماس بگیرید.
در انتها خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با ایلیا ثبت در ارتباط باشید مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه آماده ارائه خدمات به متقاضیان ثبت علامت تجاری می باشند.