به منظور آسان تر شدن روال ثبت بین المللی لوگو و به دست آوردن حقوقی که از طریق آن به دست می آید تعدادی از کشورهایی که در کنوانسیون پاریس عضویت دارند انجمنی بین الملل را به منظور حمایت کردن از مالکیت صنعتی در جهت کنوانسیون ذکر شده تشکیل داده اند و در آن نظام مادرید را به عنوان آیین نامه ی ثبت بین المللی علائم تجاری به تصویب رسانده اند.
این نظام دربردارنده ی دو عهدنامه می باشد:
موافقتنامه مادرید در تاریخ 1891 و عهدنامه مربوط به آن مصوب 1989 و هم چنین نظام نامه مشترك می باشد. نظام مادرید اکنون دربردارنده ی 85 عضو می باشد که از کشورها و دفاتر ناحیه ای تشکیل شده است.
شایان ذکر است كه تقاضا ثبت بین المللی به وسیله ی اداره مالكیت صنعتی كشورهایی که درنظام مادرید عضویت دارند میسر می باشد و به ثبت در کشور منشا وابسته می باشد.
در عرصه ی بین الملل تعداد علایمی که قابلیت ثبت را دارند نامحدود می باشند ، و براساس قانونی که در کشورها تصویب شده است ، ممکن است علامت تجاری از یک یا چند کلمه، حرف یا عدد تشکیل شده باشد. هم چنین علامت تجاری می تواند شامل مواردی مانند شکل، نماد، شکل های سه بعدی، نمادهای صوتی مانند اصوات موسیقی، رایحه و یا رنگ باشد که دربردارنده ی ویژگی های متمایز کننده می باشد، علامت تجاری این قابلیت را دارد تا شامل کلمه، حرف و یا عدد و یا ترکیبی از آن ها شود. علاوه بر علائم تجاری که منشا تجاری کالاها یا خدمات را مشخص می کند ، چند دسته ای دیگر از علائم هم وجود دارند :
علائم جمعی COLLECTIVE MARKS به علامتهایی گفنه می شود که به یک مجموعه یا اتحادیه تعلق می گیرد به صورتی که اعضای آن به وسیله ی این علامت خود را در عرصه کیفی و یا دیگر مجموعه مشخصات مورد نیاز آن مجموعه یا اتحادیه معرفی می کنند. به عنوان مثال می توان از اتحادیه ها و یا اداره هایی یاد کرد که به عنوان نماینده گـــروهی خاص از دایره ی سردفتران، حسابداران، مهندسین و یا معماران می باشند.
علائم تائیدی CERTIFICATION MARKS به علامت هایی گفته می شود که در برابر انجام و رعایت نمودن یک ردیف از استانداردهایی که تعریف شده اند به خلق کننده و یا عرضه دهنده خدمات داده می شود. این علامت به هرشخصی که این توانایی را داشته باشد تا بتواند تایید کند محصولی که او به وجود آورده است به روشی ایجاد شده است که از استانداردهای تعین شده پیروی و آن ها را رعایت کرده است داده می شود. بعنوان مثال میتوان از استاندارد کیفی ISO 9000 که در کاملاً در عرصه ی بین الملل شناخته شده است و مورد تایید می باشد یاد کرد.
جهت مطالعه بیشتر در زمینه مراحل ثبت علامت تجاری و یا مدارک ثبت علامت تجاری می توانید به مقاله آن مراجعه نمایید.