در شروع مقاله به ویژگی هایی از ثبت لوگو می پردازیم:
– منحصر به فرد بودن لوگو
شما باید این توانایی را داشته باشید که به طراحی یک لوگو بپردازید که بتواند حضور خود را در بازارهای تجاری حفظ کرده و مشتری آن را به سرعت بشناسد و استفاده نماید.برای دست یابی به این مهم نباید از علامت های عمومی، عکس ها و آیتمهایی که قبلا استفاده شده بکار گرفته شود.لزومی به نمایش محصولات یا خدمات شما در لوگو نمی باشد و یک طرح مناسب باید قادر به تعریف فعالیت شما باشد.
لوگو به عنوان نشان تجاری شرکت شناخته می شود.بلند بودن اسم شرکت موجب نمی شود که در بازار معرفی شوند و به اشتهار برسند.در حالیکه در تمامی نقاط دنیا این لوگو ها هستند که کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را به نمایش گذاشته و آنها را به مخاطبان معرفی خواهند کرد.لوگو یکی از ارکان اصلی تجارت به حساب می آیند.لوگو را می توان به اشکال مختلف طراحی کرد مثلا می تواند اسم شرکت را برای آن در نظر گرفت یا مخفف اسم شرکت را و یا کلا اسمی متفاوت با اسم شرکت باشد لکن معرف خدمات یا محصولات شرکت باشد.
این مساله که لوگو بتواند موضوع فعالیت شخص یا شرکت را در خود داشته باشد و نباید با نوع حرفه و فعالیت شما در تضاد باشد.باید این موضوع را همواره مد نظر داشته باشید که هیچ نشان و علامتی را بدون برنامه به برند یا لوگو اضافه نکنید چرا که اگر به راستی محتوا و اندیشه را به مخاطب انتقال ندهد یا بی جهت بکار رفته باشد میتواند موجب اغفال مشتریان شده و باعث انحراف افکار مخاطبین از موضوع شود.چنانچه این حالت رخ دهد از لحاظ قانونی امکان بهه ثبت رسیدن ندارد.
اگرکه لوگویی کهه طراححی کرده اید دارای شرایط ویژه باشد و مقررات را رعایت کرده باشد و همچنین مبتکرانه و انحصاری باشد مجاز به هه ثبت رساندن آن می باشید و هیچ گونه ممحدودیتی برای به ثبت رسیدن آن وجود ندارد.در طراحی لوگو شما قادر می باشید از رنگها و تصاویر مختلف و حروف ایرانی استفاده کنید و چنانچه دارای کارت بازرگانی می باشید حروف لاتین و ارقام را نیز می توانید در طراحی لوگو به کار ببرید. کشورهایی می باشند که از مزه ها و بوها نیز در عنوان برند استفاده مینمایند.لکن این مطلب در ایران مرسوم نمی باشد.
این امکان وجود دارد که در اظهارنامه ثبت لوگو اینگونه قید شده باشد که لوگو جمعی می باشد به این معنا که عده ای از افراد یادتعدادی از شرکتها جهت به نمایش گزاشتن کیفیت خدمات یا کالای خود از یک لوگو استفاده می کنند تا اینگونه بیان کنند که صاحب آن لوگو محصوات و یا خدمات آنها را مورد تایید خود قرار داده است.بنابراین از لوگو صرفا به شکل فردی و شخصی استفاده نمی کنند.
یکسری از لوگوها نیز موجود می باشند که به عن وان لوگوی اشتراکی شناخته شده اند که متعلق به موسسات بین المللی و بنام هستند و برای به تصویر کشاندن این مطلب که دارای مرجعیت و کارگروه می باشند از آنها استفاده می شود.در صورت بکار گرفتن این علامتهای اشتراکی فی الواقع خود را عضوی از این گروه معرفی خواهید کرد.مثل لوگوی اشتراکی جامعه مهندسین، پزشکان، معماران، هنرمندان و …
لوگوهایی هستند که از آنها به عنوان تاییدیه یاد می شود و با نام لوگوی تصدیق کننده شناخته می شوند. شرکتها و موسسات گوناگونی ازاین لوگوها استفاده می کنند. این لوگوها به عنوان سند یا مدرکی می باشند که موفقیت یا جایگاه شرکت را مورد تایید خود قرار می دهند و دارنده آن خود را تحت حمایت آن مرکز یا سازمان در می اورد. برای نمونه لوگوهای تایید کننده می توان به علامت استاندارد،ce، و انواع گواهی نامه های ایزو اشاره کرد و چنانچه موفقیته ای یک شرکت در ممیزی ها دیده شود قادر خواهند بود از این علامتها بهه صورت موقت استفاده نمایند.
الف- اشخاص حقوقی
ب -اشخاص حقیقی
به منظور ثبت لوگو بایستی مرحله های قانونی را درست و صحیح سپری کنید.بهتر است کلیه این مرحله ها با توجه به دیدگاه مشاوران و کارشناسان کاردان و خبره ثبت آراکس سپری کنید تا برای هزینه های اضافی و دوباره کاری مانعی به وجود بیاید.متقاضی ثبت لوگو بایستی مدارکی که در ادامه توضیح داده خواهد شد را تهیه نماید و مطابق روش و مراحلی که در ذیل عنوان شده است موضوع ثبت لوگو را سپری کنند:
ورود و ثبت نام در سایت مالکیت معنوی و در قسمت ثبت علائم تجاری
بعد از آن در حدود7 روز بعد بایستی آگهی دوم به منظور لوگو در روزنامه رسمی کشور صادر گردد.پس از ده روز کاری با ارائه رونوشت درخواست اولیه ثبت لوگو و روزنامه اول و دوم بایستی به منظور صادر شدن پروانه ده ساله ثبت لوگو مبادرت گردد.این پروسه هم امکان دارد دوالی سه روز زمان ببرد.